Eerste huis kopen

Je eerste huis kopen is ontzettend gaaf én spannend. Er komt veel op je af. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheek kan ik afsluiten? Kan ik dit huis betalen? Het zijn zomaar wat vragen die door je hoofd dansen. Natuurlijk help ik je graag de antwoorden vinden. Maar, en dit vergeten veel starters op de woningmarkt, er gaat een vraag aan deze vragen vooraf. Namelijk: ‘Hoeveel wíl je lenen?’. Een hypotheekadvies vooraf is belangrijk als je straks in je eerste woning ook lekker wilt leven en je aan je toekomst wilt bouwen. Je eerste huis kopen is een grote beslissing waarin je natuurlijk naar het nu kijkt. Die woning krijgen. Ik help je het ‘later’ niet uit het oog te verliezen.

¨Trucjes¨

Advies geven is maar een klein onderdeel van wat ik voor je doe. De begeleiding is veel belangrijker. Ik kan je helpen bij het invullen van je biedingsformulier. Ken de trucjes en de mogelijkheden om de kans te vergroten dat je bod wordt geaccepteerd. Als ik zeker weet dat de hypotheek rondkomt, stel ik je voor een bod ‘zonder voorbehoud van financiering’ uit te brengen. Fijn ook voor de verkopende partij. Om dat zij dan ook weten dat het goed komt.

Dit is maar een klein voorbeeld van wat je van mij kan verwachten. En, goed om te weten, ik turf geen telefoontjes, mailtjes en vragen. Ik wil dat jij je hypotheek begrijpt en echt blij bent met de stap die je zet. Daarom werk ik met een vast tarief, zodat jij je vrij voelt om ongelimiteerd je vragen te stellen. Doe dat ook vooral. Zo maken we samen van je eerste woning kopen een feestje.

huis8

 

Ander huis kopen

Je hebt de knoop gehakt, je gaat een ander huis kopen. What’s next? Funda afspeuren, je op een lijst zetten bij makelaars, bezichtigingen plannen, biedingen doen? Of… eerst advies inwinnen? Zodat je straks strategisch en slim je stappen zet. Want misschien, en de kans is groot in de huidige markt, heb je overwaarde die je slim kan benutten voor de aankoop van je volgende woning. En misschien vraag je je af of je eerst je woning moet verkopen en dan een andere woning moet kopen of juist andersom? Wat is de juiste volgorde en hoe ga jij om met dubbele maandlasten? Mijn tip: win eerst advies in zodat je de voor- en nadelen kent. Een advies vooraf bespaart je een hoop tijd en geld. Want misschien blijkt dat die tijdelijke huurwoning geen goed idee is. Dan hoef je ook niet twee keer je spullen te verhuizen. Om maar iets te noemen.

In je ogen kijken

Ik maak het niet mooier dan het is. Daar heb je namelijk niets aan. Ik ben dan ook geen standaard hypotheekadviseur. Ik doe ook niet aan online hypotheekadvies. In alles ga met de tijd mee, heb super online systemen maar onze gesprekken moeten face to face zijn. Ik wil je echt in je ogen kijken. Zodat je de ruimte voelt om al je vragen te stellen en we samen tot het juiste financieel- en actie plan komen en jij je volgende stappen slim zet.

Goed om te weten: ik werk met een vast tarief, zodat jij je vrij voelt om al je vragen te stellen. Doe dat ook vooral. Zodat je straks echt blij bent met je hypotheek én je volgende woning.

huis8

 

Lagere / stabiele maandlasten

Meer financiële rust en ruimte door lagere hypotheeklasten, wie wil dat niet? Exact. Als je hogere uitgaven verwacht doordat bijvoorbeeld je kids gaan studeren, is het prettig om je hypotheek naar draagkracht in te richten. Daarvoor kun je je hypotheek oversluiten voor een lagere rente of een andere hypotheekvorm.

En er zijn nogal wat vormen waaruit je kan ‘kiezen’. Denk aan een annuïteithypotheek, een lineaire hypotheek, een aflossingsvrije hypotheek, een bankspaarhypotheek, een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Slimme keuze

Hetgeen wat goed is om te doen, hoeft niet altijd beste de keuze te zijn. Mijn tip: pas niet zomaar iets aan. Toets altijd je keuze. Ik denk met je mee, ook richting de toekomst. Een hypotheek sluit je vaak af voor langere tijd. Dertig jaar bijvoorbeeld. Pak dan ook een aantal momenten in de komende dertig jaar en toets of je hypotheek dan ook passend is. Dan heb je echt een slimme hypotheek en de financiële rust en ruimte die je graag wilt.

huis8

 

Verbouwen

Je woning verbeteren, vergroten of verduurzamen om lagere energielasten te creëren, je woning verbouwen doe je niet voor niets. De extra ruimte wil je op termijn ook in je portemonnee voelen. Daarom kijken we samen of dat wat je wilt aanpakken ook zinvol is omdat het je een waardevermeerdering oplevert. Als je bijvoorbeeld de kleur van je keukenkastjes niet mooi vindt, vraag ik je hoe lang je van plan bent in de woning te blijven wonen.

Samen onderzoeken we waarom je iets wilt en wat het je oplevert. Financieel of meer woonplezier. Want wonen is emotie. Gevoel. De ratio wordt nog wel eens verloren. Wat tot een financieel nadeel kan leiden. Daar behoed ik je voor. Zodat je straks écht blij bent met de verbouwing van je woning.

huis8

 

Consumptieve verhogingen

Overwaarde opnemen voor een auto, camper, boot, als aanvulling op je pensioen of om leningen mee af te lossen. Bij sommige geldverstrekkers is het mogelijk om de hypotheek consumptief te verhogen voor iets anders dan de woning. Je hoeft dus niet altijd een persoonlijk krediet af te sluiten. Geld lenen kost geld. Punt. Dat is wat het is. Maar de rente van je hypotheek is veelal flink lager dan die van een persoonlijk krediet.

Spiegels

Heb je een dergelijke wens? Dan kijken we samen wat er bij jouw huidige geldverstrekker mogelijk is én kijken we of oversluiten naar een andere verstrekker een slimme zet is. Reken er ook op dat ik je spiegels voorhoud, zodat het extra geld echt bijdraagt aan je langer termijn geluk zonder dat het grote financiële consequenties heeft.

huis8

 

Relatie beëindiging

Een punt achter je relatie, zet je niet zomaar. Als je gaat scheiden, komt er ontzettend veel op je af. Je zit in een emotionele rollercoaster. Je hypotheek is dan bijzaak. Je wilt er liever niet over nadenken. Het is mijn taak om toch je gedachten te veranderen en ervoor te zorgen dat je betrokken bent bij een heel belangrijke financiële verandering en beslissing.

Ratio en emotie

Een scheiding regelen is niet niets. Helemaal als jullie samen een woning hebben. Wat is de waarde van jullie woning? Hoe verdelen jullie de overwaarde of de schuld? Wie blijft er in het huis wonen? En wat is de financiële impact op je leven? Door de emotie is dit vaak niet te overzien. Dan is het fijn als iemand je begeleidt die houdt van mensen én van cijfers. Die de ratio en emotie samenbrengt om overzicht te creëren, goed te communiceren over de status en je op de hoogte houdt.

Ik help je door de mogelijkheden bij een scheiding te bespreken en het daarna te regelen. En, goed om te weten. Er is meer mogelijk dan je denkt. Echt.

huis8

 

Dreigende betaalproblemen

Geldzorgen zijn funest. Voor geluk en je gezondheid. Als je verwacht dat je je hypotheek niet kan betalen, is het noodzakelijk je geldverstrekker te informeren. Is je geldverstrekker onbereikbaar of vind je dat spannend? Ik help je het lijntje te leggen. En denk graag met je mee. Want misschien kun je verdere geldzorgen voorkomen door je hypotheekvorm aan te passen of je woning slim te verkopen en een andere woonruimte te vinden.

Mijn oplossingsgerichte mentaliteit en mijn kennis en ervaring uit de schuldhulpverlening zet ik wat graag voor je in. Schroom niet. Er is meer mogelijk dan je denkt. Kies voor je rust, gezondheid en geluk.